Korzystanie z niniejszej witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Zmiany warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do plików cookies można dokonać w każdym czasie. Więcej informacji na temat plików cookies znajduje się w serwisie wszystkoociasteczkach.pl
19.10 2015

schronisko

en

Studenci reprezentujący harvard university graduate school of design we współpracy z  OFIS architects zaprojektowali wyjątkowe schronisko. Minimalistyczny budynek powstał na słoweńskiej górze Skuta, stanowiąc malownicze schronienie dla alpejskich wspinaczy.

Bryła wspaniale wkomponowała się w okoliczny krajobraz. Składa się z trzech głównych części, gdzie znajdziemy magazyn, kuchnię, pokój gościnny, sypialnię i pomieszczenia z  łóżkami. Nie sposób zapomnieć o wyjątkowym widoku z okien niepozornej „chatki”, który zdaje się zapierać dech w persiach, w pełnej krasie prezentując uroki Alp Julijskich.

OFIS1 OFIS2 OFIS3 OFIS4 OFIS5 OFIS6 OFIS7 OFIS9

Zostaw po sobie ślad